Mengen’de 1949 yılında doğan Nurten Öztürk, ilk ve ortaokulu Mengen’de tamamlayarak, Sinop Kız Öğretmen Okulu, Çapa Yüksek Öğretmen Okulu ve Fen Fakültesi Zooloji-Botanik Bölümü’nü bitirerek 1971 yılında Akşehir Öğretmen Okulu’na Biyoloji öğretmeni olarak görevine başladı. Aynı yıl okul arkadaşı Fikret Öztürk ile evlendi.
Görev aldığı tüm okullarda laboratuvar çalışmalarına öncelik verdi. 1984 yılında öğretmenlikten ayrılarak aile şirketi olan ve 1980 yılında kurulan Öztürkler Petrol Ltd. şirketinde çalışmaya başladı.
Eşi Fikret Öztürk ile birlikte 1992 yılında İstanbul’a gelerek Türkiye’nin ilk yerli akaryakıt şirketi olan OPET Petrolcülük A.Ş.’yi kurdu. Kuruluşundan itibaren şirketin her bölümünde aktif olarak görev yapan Nurten Öztürk; OPET'in; Temiz Tuvalet Kampanyası, Yeşil Yol Projesi, Örnek Köy Projesi, Tarihe Saygı Projesi ve Trafik Dedektifleri projelerinin fikir lideri ve yöneticisidir.
Sosyal sorumluluğu kurum kültürü olarak benimseyen OPET’in gerçekleştirdiği tüm projeler, Nurten Öztürk’ün öngörülü ve azimli tutumuyla; sürdürülebilir, sonuç odaklı ve toplumsal sorunların çözümüne yönelik olarak ekonomik kalkındırmayı destekleyici niteliktedir. Özellikle Temiz Tuvalet Kampanyası ile ülkenin çok önemli bir sorununa dikkat çeken Nurten Öztürk “Temiz Tuvalet Kampanyası” ile IPRA (Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği ) sosyal sorumluluk büyük ödülüne layık görülmüştür. Nurten Öztürk, 2001 yılında Dünya Gazetesi’nin düzenlediği yarışmada Yılın Kadın Yöneticisi ödülüne layık görülmüştür. 16 yıldır devam eden "Temiz Tuvalet Kampanyası” Türk Standartları Enstitüsü’nden davet almış ve TSE işbirliği ile halka açık tuvaletler için belirlenen standartlar İçişleri Bakanlığı’nca işyeri ve restoran tuvaletleri de dahil olmak üzere tüm tuvaletlerde zorunlu kılınmıştır. Bugün Türkiye’de hijyen ve temizlik kavramlarına olan ilgi ve bu konudaki hassasiyet “Temiz Tuvalet Kampanyası”nın geldiği noktayı özetlemektedir.
2013 yılında iş dünyasının en prestijli organizasyonlarından Stevie Awards’ta Sağlık, Güvenlik ve Çevre Programı kategorisinde ödül alan “Temiz Tuvalet Kampanyası”na 2014 yılında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından “Etkililik Ödülü” verildi. Aynı yıl Game Changers (Oyunu Değiştirenler) Ödülleri kapsamında OPET, ‘İlham Ver’ kategorisinde ‘Temiz Tuvalet Kampanyası’ ile ‘hijyen’ anlayışına yeni bir bakış açısı getirerek diğer markalara da bu konuda ilham verdiği için ödüle layık bulundu.
Yeşil Yol Projesi ise 2004 yılı TUHİD (Türkiye Halkla İlişkiler Derneği) tarafından “Altın Pusula” ile ödüllendirilmiştir. Proje , İSO 2010 Yılı Sürdürülebilir Çevre Dostu Ürün ve Uygulama Ödülleri’nde Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) dalında 3’üncülük almıştır. 2006 yılında Gelibolu Yarımadası’nda başlatılan “Tarihe Saygı Projesi” nedeniyle Çanakkale Rotary Kulübü Toplum Hizmetleri Üstün Hizmet Ödülü vermiş, aynı zamanda şehrin fahri hemşehrisi de ilan etmiştir. Çanakkale Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ise Çanakkale iline katkıları nedeniyle Nurten Öztürk’e “Kent Hizmet Ödülü “ vermiştir. Tarihe Saygı Projesi ile TÜHİD Altın Pusula jüri özel ödülünü alan Nurten Öztürk, TBMM tarafından ülke yararına karşılıksız hizmette bulunan kişi ve kurumlara verilen 2007 yılı Üstün Hizmet Ödülüne layık görülmüştür. Tarihe Saygı Projesi 2009 yılında ‘En Başarılı Koçlular Ödülleri’nde ‘jüri özel ödülü’nün de sahibi olmuştur.
Ülkemizin en büyük sorunlarından biri olan “trafik” sorununa çözüm bulmak amacıyla 2013 yılı sonunda duyurusu yapılan “Trafik Dedektifleri” Projesi ise; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Polis Eşleri Kaynaşma- Yardımlaşma Derneği (PEKAY) işbirliğinde ve OPET’in katkıları ile başlamıştır. Proje ile 3-17 yaş arası çocuklar ve çocuklar kanalıyla büyüklere ulaşılarak 3 yıl içinde 1,5 milyon çocuk ve gencin trafik konusunda bilinçlendirilmesi hedeflenmektedir. Proje, 2014 yılında Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’nun (TİSK) geleneksel hale getirdiği TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri’nde ‘İyi Uygulama Ödülü’nün sahibi oldu. Aynı yıl ‘En Başarılı Koçlular Ödülleri’nde İşbirliği Geliştirenler kategorisinde “Trafik Dedektifleri Projesi” ödüle layık görülmüştür.
Nurten Öztürk, 2015 yılında ise ‘Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’ tarafından ''Yılın Kadını'' seçilmiştir. Bugün Nurten Öztürk’ün her biri markalaşan OPET Bilinçli Toplum Projeleri nedeniyle aldığı teşekkür mektupları ödül ve plaket sayısı yüz bini aştı. Halen OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi olarak görev yapan Nurten Öztürk, iki erkek ve bir kız çocuk annesidir.
“İletişim” başlığıyla ilgili içerikleri görüntüle
Giriş
Canlı yayınları izlemek için lütfen giriş yapın.
E-posta adresiniz veya şifreniz hatalı. Lütfen tekrar deneyiniz!