Richard Norton
TINY GIANT / KURUCU ORTAK

Dile kolay 3 kıtada, 25 yıllık reklamcılık tecrübesine sahip bir isim Richard Norton. Tecrübesini yenilikçi bir alana kanalize ederek Tiny Giant’ı kurduğu 2018’den bu yana ise yapay zekâ ve yaratıcılığı harmanlayarak müşterilerini verimli ve etkili sonuçlarla buluşturuyor. Norton’a Creative AI olarak adlandırılan yöntemin detaylarını ve Brand Week Istanbul’da gerçekleştireceği workshop’ta katılımcıları bekleyenleri sorduk.

Nedir bu Creative AI?
Creative AI, en basit tanımıyla eldeki görsel veya işitsel malzemelerden hareketle, yeni ve şaşırtıcı çalışmalar ortaya koyarken, makine öğreniminin öngörü kabiliyetinden yararlanmanızı sağlayan bir yöntem. İnsan ve makine öğrenimi ortaklığı yeni fikirlerin harekete geçmesini tetiklediği gibi, çok daha hızlı yaratıcı üretim yapmayı da mümkün kılıyor. Gün sonunda yakaladığınız verimliliğin ve ortaya çıkan işlerin yarattığı etkinin oldukça çarpıcı olduğunu söyleyebilirim.

Sizce hangi endüstrilere uygulanabilirliği daha fazla?
Elbette reklamcılık ve pazarlama. Ancak moda, perakende, müzik, sanat, mimarlık, sinema, endüstriyel tasarım gibi alanları da göz ardı etmemek gerek. Oldukça geniş bir yelpazede uygulanma potansiyeli taşıyor.

Geleceğin reklamcıları için ne ifade ediyor? Bir fırsat mı yoksa tehdit unsuru mu?
Potansiyelini görmezden gelmeyi seçenler veya kaybolup gideceğini umanlar için ortada bir tehdit olduğu aşikâr. Çünkü kaybolmayacak. Yeteneklerini keşfetmeye hevesli ve ileri görüşlü kesim içinse bir adım öne çıkmak ve iş yaparken önlerine çıkan zorlukları çözmek konusunda birçok yeni fırsat yaratabilir.

Brand Week Istanbul katılımcıları gerçekleştireceğiniz workshop’ta nelerle karşılaşacak?
Hem reklamcılık hem de pazarlama alanında yöntemin kullanımına dair birçok pratik örnek göstereceğim. Dolayısıyla katılımcılar Creative AI’ın ne olduğuna ve nasıl çalıştığına dair çok daha detaylı bilgiler edinecek ve sunumdan ilhamla, bu uygulamaların kendilerine nasıl yardımcı olabileceğini keşfedecekler. Yöntemin uygulanmasında gerekli olan beceri ve teknolojilerin erişilebilirliğini göstermek de amaçlarım arasında.